Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان امروز گفت: برای نخستین بار پشه مهاجم آئدس اجیپتی در شهرستان بندرلنگه توسط کارشناسان حشره شناسی مرکز بهداشت این شهرستان کشف شد و این موضوع بعنوان یک زنگ خطر در کشور مطرح شد.

دکتر فاطمه نوروزیان افزود: با پیگیری و حساسیت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان این پشه در بندرعباس و بندر سیریک نیز کشف و محیط های آلوده نیز بهسازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ابراز کرد: با مشاهده این پشه در کشور خطر بیماری های بسیار خطرناک (تب دنگی، تب زرد، چیکونگونیا و زیکا) منتقله از این پشه وجود دارد. سازمان جهانی بهداشت در خصوص اپیدمی ناشی از این بیماری ها هشدار داده است.

دکتر نوروزیان عنوان کرد: بر اساس آمار جهانی در 130 کشور بیماری تب دنگی، 115 کشور بیماری چیکونگونیا و 89 کشور بیماری زیکا ناشی از گزش پشه آئدس شناسایی شده است.

وی بیان کرد: پشه آئدس بر خلاف پشه مالاریا ترجیحا در آب شیرین و تمیز تخم گذاری کرده و تکثیر می شود؛ محل هایی از جمله سطل آب زیر کولر، بشقاب زیر گلدان ها و دبه های آب نگهداری شده و روباز، محل مناسبی برای رشد و تکثیر این پشه می باشند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار کرد: پشه آئدس ظاهر خاصی دارد؛ این پشه با پاهای راه راه سفید بعنوان پشه ببری نیز شناخته می شود. شهروندان در صورتی که در محل زندگی یا کار خود با پشه مشکوکی مواجه شدند پس از کشتن آن با استفاده از حشره کش، در قوطی کبریت قرار داده و به واحد حشره شناسی مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس تحویل نمایند.

نوروزیان تصریح کرد: تا کنون بیمار ناشی از گزش پشه آئدس در استان شناسایی نشده است؛ تمام تلاش کارشناسان حوزه بهداشت جلوگیری از افزایش پشه آئدس و هر گونه طغیان احتمالی بیماری های ناشی از گزش می باشد، لذا قبل از اینکه اپیدمی اتفاق بیفتد باید به فکر پیشگیری باشیم.

وی اظهار کرد: یکی از بیماری های ناشی از پشه آئدس تب دنگی است که به اصطلاح تب استخوان شکن نام دارد و درمان اختصاصی و قطعی ندارد؛ علائم اولیه بیماری شامل تب، سردرد، بدن درد و علائمی شبیه سرماخوردگی می باشد و 3 تا 4 روز بعد از گزش بروز می کند.

دکتر نوروزیان با اشاره به انجام بررسی های حشره شناسی در اکثر شهرستانهای استان گفت: کارشناسان حشره شناسی شاغل در شبکه های بهداشت و درمان شهرستانهای استان بلافاصله پس از کشف تخم یا لارو پشه آئدس با همکاری شهرداری و آب و فاضلاب مکان های آلوده را بهسازی می کنند چرا که بهسازی بر سم پاشی در پیشگیری موثرتر است و اولویت دارد.

انتهای پیام/ 88055

منبع: فارس

کلیدواژه: پشه آئدس هرمزگان علوم پزشکی هرمزگان بندرعباس حشره شناسی علوم پزشکی پشه آئدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۲۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بهرام عین‌اللهی اظهار کرد: نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران در منطقه و دنیا پیشتاز است و افتخاری بزرگ رقم زده است.

وی با بیان اینکه روند آموزش علوم پزشکی در دنیا در سال ۲۰۲۴ تاکید بر آموزش بالینی مبتنی بر جامعه بوده است، افزود: ادغام هوش مصنوعی و تکنولوژی نوین در حال حاضر در جهان مطرح و جمهوری اسلامی ایران نیز در این زمینه، کارهای بزرگی انجام داده است.

 عین‌اللهی با بیان اینکه روش تدریس در گذشته به صورت سنتی استاد محور و جزوه محور بود، با تاکید بر نقش مهم دانشجویان، از دانشجویان فعال به عنوان یکی از مهمترین ارکان آموزش یاد کرد و گفت: در حال حاضر آموزش‌ها در علوم پزشکی بر اساس مسئله و حل مسئله در جریان است و فراتر از استاندارها عمل کرده و می کنیم.

وی دستاوردهای علوم پزشکی و حوزه سلامت را موجب افتخار ملی و بین المللی دانست و گفت: یکی‌ از دلایل موفقیت نظام سلامت ادغام آموزش و درمان در سال ۱۳۶۵ است چرا که آموزش را متناسب با نیاز بهداشت و درمان جامعه قرار داده و توانسته ایم تحولی در آموزش و درمان ایجاد کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه رشد کمی و کیفی در حوزه آموزش پزشکی را به موازات یکدیگر پیش می‌بریم، افزود: در رشد کمی افزایش تعداد ظرفیت خدمات‌ سلامت، تماس دانشجو با جامعه، حضور دانشجویان در فیلد ارائه خدمات، توسعه مراکز آموزش پزشکی و حل مشکل خدمات توسط هیات های علمی را در دستور کار قرار داده‌ایم.

 عین اللهی توسعه پژوهش‌های کاربردی، افزایش دو برابری شرکت دانش بنیان و انجام پژوهش برای رفع نیازهای مردم را از جمله اقداماتی برشمرد که در بخش کیفی نظام سلامت انجام شده است.

 وزیر بهداشت با اشاره به ضرورت مشارکت بیشتر دانشجویان در عرصه های خدماتی و تحقیقاتی، یادآور شد: تمرکز ما استفاده از آزمایشگاه های مهارتی و شبیه سازها در علوم پزشکی، استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی و مهارت های آموزشی از راه دور است.

 وی گفت: توانمندسازی اساتید، اعضای هیات علمی و بکارگیری روش های نوین سنجش و ارزیابی از جمله مواردی است که باید در آموزش علوم پزشکی تجلی پیدا کند.

 عین اللهی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تشکیل شورای عالی کرامت در وزارت بهداشت، گفت: حفظ کرامت بیمار از سوی دانشجویان علوم پزشکی و نیروهای حوزه سلامت همواره مورد تاکید ما بوده و خواهد بود.
 
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اهمیت مرجعیت علمی کشورمان در رشته های علوم پزشکی، یادآور شد: فعالیت گسترده شرکت‌های دانش بنیان در جهت پاسخگویی به نیاز جامعه و تحول در بهره مندی از ظرفیت نخبگان، تجاری سازی تحقیقات و تکمیل زنجیره علم و فناوری بخشی از ابزارهای رسیدن به این مرجعیت است. 
 
وی از تحصیل ۲۲۸ هزار ۶۹۷ دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی کشور به عنوان یکی از نقاط قوت نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و افزود: خوشبختانه در دولت مردمی و در راستای تحقق عدالت در سلامت، در حوزه آموزشی ۲۶۰ هزار متر مربع فضای فیزیکی به ظرفیت کشور اضافه شده و امسال برنامه ما تامین نیازهای آموزشی دانشگاه هاست.

 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دیگر دستاوردهای دولت مردمی آیت الله رئیسی اشاره و خاطرنشان کرد: در این دوره، ۴ دانشکده علوم پزشکی، ۱۳ مجتمع عالی پزشکی، ۸ دانشکده پرستاری و ۴ دانشکده داروسازی ایجاد شده است.

 وی با تاکید بر اینکه هوشمندسازی باید در همه دانشگاه های علوم پزشکی مورد توجه قرار گیرد به تصویب آیین نامه دستیاری اشاره کرد و گفت: تعیین و تعدیل علمی میزان کشیک شب برای کلیه دستیاران مدنظر قرار گرفته‌ است و از سوی دیگر ارائه تسهیلات و بیمه پایه و تکمیلی در خصوص دستیاران تقویت شده است‌.

 وی با بیان اینکه بومی سازی منابع علمی را شروع کرده ایم، گفت: باید موضوعات نوظهور و میان رشته ای مورد توجه قرار گیرد. همچنین پیاده سازی فناوری جدید و نوین در آموزش پزشکی و رسیدن به مرجعیت علمی مدنظر ما قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عملکر درخشان دانشکده علوم پزشکی چابهار در دو سیل اخیر/ برنامه‌های مراقبتی بدون وقفه تداوم دارد
  • چارت سازمانی مرکز بهداشت گلشن تصویب شد
  • رقابت ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • توضیحات وزیر بهداشت درمورد رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال
  • سیلزدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند
  • مصوبه ارائه خدمات پزشکی رایگان به کودکان زیر ۷ سال ابلاغ شد
  • سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه